Hoe kun je afvallen in de transitie?

clubgreen.nl – Voor het groene nieuws!

Afvallen in overgang

Als u in de overgang bent, kunt u zwaarder worden. Veel vrouwen ervaren dit als zeer ongemakkelijk. Ze verliezen ook vaak wanneer de oorzaak van die extra kilo's niet duidelijk is. Gewichtstoename tijdens de overgang is niet altijd omdat u meer eet dan voorheen. Dit komt door het volgende. Tijdens de overgang verandert het hormonale evenwicht. Je geslachtshormonen produceren minder vrouwelijke hormonen, dus de spijsvertering werkt minder snel. Een vertraagde spijsvertering betekent dat je lichaam minder calorieën verbrandt. Zijn lichaam verbrandt minder vet wat resulteert in een paar of tientallen kilo's. Dit kan ook gebeuren als je net zo veel eet als voordat je de transitie in gaat, wat kan lijken alsof je geen controle hebt over je lichaam en je gezondheid. Als gevolg daarvan zien veel vrouwen de overgang. Gelukkig is er iets dat je kunt doen om af te vallen tijdens de overgang.

Val niet te ver in overgang

Je bent misschien niet blij met je figuur tijdens de overgang en wilt graag afvallen. Het is echter over het algemeen niet aan te raden om tijdens de overgang veel gewicht te verliezen. De overgang is bij uitstek een periode in je leven waarin je lichaam veel voedingsstoffen, vitaminen en mineralen kan gebruiken. Een streng dieet wordt niet aanbevolen, waarbij grote groepen voedsel moeten worden achtergelaten. Nu je lichaam aan het veranderen is, kun je alle gezonde voedingsstoffen gebruiken. Natuurlijk is het belangrijk dat een gezond lichaam niet te zwaar is en weinig verwerkte producten eet, maar een goede balans vindt tussen afvallen bij de overgang en een gezond leven. Maak je lichaam niet te moeilijk en kies ervoor om je lichaam te versterken. Je zult je waarschijnlijk prettiger voelen tijdens je transitie.

Afvallen in de transitie: weet wat je eet

Voeding is een zeer belangrijke factor als je wilt afvallen tijdens de overgang. Het is essentieel om dit voldoende te variëren, zodat u een grote hoeveelheid voedingsstoffen kunt verkrijgen. Een van de gezondste opties die u kunt doen, is meer fruit en groenten eten. Groenten en fruit bevatten veel vitamines, mineralen en vezels, die je lichaam erg gelukkig maken. Ook noten en peulvruchten zijn erg gezond. De noten bevatten gezonde vetten en de peulvruchten bevatten voornamelijk plantaardige eiwitten en vezels van hoge kwaliteit. Dit zorgt voor een gevoel van volheid, dus je zult niet in staat zijn om dat pakje koekjes, die chocoladereep of de zak chips te pakken. Ook als u wilt afvallen tijdens de overgang, is het erg belangrijk om overdag veel water te drinken. Populaire dranken zoals koffie, alcohol en frisdranken kunnen enorme hoeveelheden suiker bevatten en kunnen ook leiden tot verzuring van uw lichaam. Probeer dit te verminderen en vervang deze dranken zo vaak mogelijk door water. Je lichaam zal je bedanken.

Verplaats en blijf fit

Veel vrouwen voelen zich vaak lusteloos en ervaren tijdens de overgang vervelende ergernissen als hoofdpijn of als gevoel van rusteloosheid. In dergelijke gevallen heeft ze als vrouw in transitie vaak geen zin om activiteiten te doen. Je blijft liever op de bank. Dit zal je echter niet helpen, omdat je helaas alleen minder energie krijgt als je gaat zitten. Een beetje frisse lucht zorgt er ook voor dat je 's nachts slechter slaapt, zodat je in een neerwaartse spiraal terechtkomt. En er is niet genoeg slaap in de overgang langs de weg. Daarom is het de moeite waard om van die bank af te komen en in beweging te komen. Nu kunt u een eenvoudige wandeling of aerobics bedenken. Je kunt ook voldoende bewegen in je dagelijkse leven, door vaker de trap op te gaan of de fiets te nemen. Als je dit doet, zul je merken dat je meer energie krijgt om dingen te doen. Hierdoor voel je je veel meer fit en comfortabeler. Afvallen in de transitie hoeft geen kwelling te zijn. Als je beweegt, voel je je beter in je vel, omdat beweging alleen die extra calorieën verbrandt. Het is goed om het mee te nemen.

De boodschap Hoe kun je beter vallen in de overgang? verscheen voor het eerst in Reviews Expert .

Meer informatie is te lezen hier

Het bericht Hoe kun je afvallen in de transitie? verscheen eerst op clubgreen.nl.

Source: https://www.clubgreen.nl/hoe-kun-je-afvallen-in-de-transitie/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s