Premenopause, hoe worden deze symptomen van de menopauze herkend?

clubgreen.nl – Voor het groene nieuws!

Wat is premenopause

De overgang wordt ook premenopause en is de eerste fase van de menopauze. Dit is de periode vóór de laatste menstruatie . Premenopause is de fase per project waarin uw hormonen aanzienlijk fluctueren. In de premenopauze beginnen de eierstokken steeds minder vrouwelijke hormonen te produceren. Als gevolg hiervan neemt de hoeveelheid oestrogeen in het lichaam geleidelijk af. Vooral als je dichter bij de echte menopauze komt, zul je meer van dit opmerken. De fase waarin u zich dicht bij de menopauze bevindt, wordt ook peri-menopauze genoemd. Premenopause kan tot 6 jaar duren. Sommige vragen van in de dertig weten al dat in de pre-menopauze eindigt . Andere vrouwen komen pas in deze fase als ze 50 jaar oud zijn. Niet alle vrouwen ervaren het begin van de overgang op dezelfde manier. Wat valt u allemaal op in deze periode?

Heeft u hulp nodig om de overgang te overwinnen?

Fysieke verschijnselen

Aan het begin van de premenopauze kun je nog steeds een regelmatige menstruatie hebben. Afhankelijk van of u de menopauze nadert, worden de veranderingen in uw menstruatiepatroon duidelijker. De intervallen kunnen veranderen: de periode tussen twee perioden kan korter of langer zijn. Je kunt elke 25 dagen een menstruatie verwachten in plaats van elke 28 dagen. Het kan ook lichter of zwaarder zijn dan u gewend bent. Meer bloedverlies is een veel voorkomend verschijnsel. Een intensere menstruatie kan ook betekenen dat je meer pijn ervaart. U kunt ook voorkomen dat uw menstruatie uw menstruatie verlaat. Deze symptomen kunnen beangstigend zijn, maar horen alleen bij de overgang en de premenopauze. Als u zich nog steeds zorgen maakt, kunt u een afspraak met de arts maken.

Premenopause en opvliegers

Opvliegingen U hebt andere vrouwen erover horen praten. Maar nu kun je het zelf aan. Tijdens de overgang fluctueren je hormonen. Vanwege deze onderbreking ontvangen de klieren in uw hersenen de verkeerde signalen. Een van deze klieren is de hypothalamus. Dit is een soort "thermostaat" die de temperatuur in uw lichaam regelt. Met een opvlieger wordt deze "thermostaat" en dus de temperatuur van uw lichaam onderbroken. Dan koelt je lichaam af en zweet je. Opvliegers kunnen de hele dag door voorkomen. Als je 's nachts opvliegers hebt wordt dit ook nachtelijk zweten genoemd.

Psychische problemen

Tijdens de premenopauze kunnen stemmingswisselingen optreden . De kan is dus geweldig om anders te reageren op situaties en mensen. Vaak worden je reacties intenser. Op deze manier kun je sneller verdrietig, boos of angstig worden. De overgang kan overdag ook veel vermoeidheid veroorzaken. Als je moe bent, kun je meer prikkelbaar zijn. Dit stimuleert stemmingswisselingen. Als u zich bewust bent van uw stemmingswisselingen, kan dit u gemoedsrust geven. Misschien wist je niet waar deze stemmingswisselingen vandaan kwamen en je had een vervelende sfeer. Het is echter heel normaal om stemmingswisselingen te ervaren tijdens premenopause . Veel vrouwen die in de pre-menopauze zijn ervaren dit. Het kan ook helpen om uw stemming met anderen te bespreken. Zodat hij zichzelf kan uiten en ontdekken dat hij zeker niet de enige is.

Slank door de overgang?

Bekijk deze video voor meer informatie over overmatig zweten:

De boodschap Premenopause hoe te Herken je deze symptomen van de menopauze? verscheen voor het eerst in Expert Reviews .

Meer Informatie

Het bericht Premenopause, hoe worden deze symptomen van de menopauze herkend? verscheen eerst op clubgreen.nl.

Source: https://www.clubgreen.nl/premenopause-hoe-worden-deze-symptomen-van-de-menopauze-herkend/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s