Gewicht verliezen tijdens de overgang

clubgreen.nl – Voor het groene nieuws!

Gewicht verliezen tijdens de overgang

Tijdens de overgang verandert het hormoonhuis in uw lichaam en vermindert de hoeveelheid oestrogeen. Dit verandert onder andere de verdeling van vet. Veel vrouwen merken bijvoorbeeld dat vet dichter bij de buik zit. ( lees hier meer: ​​ opgezette buik ) De transitie veroorzaakt ook een veranderend metabolisme. Het metabolisme werkt minder snel, waardoor het lichaam langzamer calorieën gaat verbranden. De snelheid van uw metabolisme kan tot 20% afnemen. Bovendien zorgt een lager oestrogeengehalte ervoor dat je meer honger hebt, omdat je gevoel van verzadiging afneemt. Dit alles samen maakt afvallen tijdens de overgang zeker niet gemakkelijk. Maar je kunt sommige dingen doen zodat hoe dan ook afvallen tijdens de overgang .


Eet het juiste voedsel [19659008] Eet het juiste dieet Het juiste voedingspatroon is essentieel als u wilt afvallen tijdens de overgang . Een van de belangrijkste tips is om te stoppen met het eten van snelle koolhydraten. Snelle koolhydraten omvatten wit brood, witte pasta en verwerkte producten met een grote hoeveelheid geraffineerde suikers. U kunt denken aan frisdrank en koekjes. Al deze producten zorgen voor zeer hoge pieken in uw bloedsuikerspiegel. Dit voorkomt vetverbranding. U zult zich ook erg moe voelen van een onstabiele bloedsuikerspiegel . Kies daarom voor meer volkorenproducten en meer rauw voedsel, zoals groenten, fruit, noten en zaden. Het is echter belangrijk om voldoende en gevarieerd te eten, omdat je lichaam tijdens de overgang voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Eet niet minder dan 1500 calorieën per dag, maar niet meer dan 2000 calorieën.

Vermijd stress

Stress is erg slecht voor je lichaam. Vooral wanneer je wilt afvallen tijdens de overgang moet je zoveel mogelijk stress vermijden. Door stress verhoog je het niveau cortisol in je lichaam, waardoor je bloedsuikerspiegel fluctueert. Als gevolg van pieken in uw bloedsuikerspiegels, voelt u zich nog meer als suikers en neemt uw koekjes, chocolade en cake sneller. Daarom is het erg belangrijk om de problemen op te lossen die stress veroorzaken wanneer dat mogelijk is. Dit voorkomt dat u sneller door ongezonde snacks raakt. Hij is bijvoorbeeld meer geïnteresseerd in een ontspannen tijdverdrijf, zoals schilderen of weven. Om meer te ontspannen, kun je ook overwegen om yoga of meditatie te doen. Een eenvoudige wandeling in het park kan ook een stress-reliëfeffect hebben, waardoor u tijdens de overgang af kunt vallen.

Verliest u tijdens de overgang gewicht? Probeer krachttraining

Tijdens de overgang neemt je spiermassa af. En zorg ervoor dat de spieren in rust vet verbranden. Minder spieren betekent dat vetverbranding afneemt, wat resulteert in gewichtstoename. Misschien heb je nog nooit krachttraining gedaan, maar je moet weten dat krachttraining zeker niet alleen voor mannen is bedoeld. Probeer wekelijks krachttraining te doen en je zult zien dat je langzaam, maar gestaag spieren ontwikkelt. Dit zorgt niet alleen voor snellere vetverbranding, maar ook voor een steviger lichaam. Je krijgt ook meer energie als je actief bent geweest. Genoeg voordelen om krachttraining te proberen. Als je geen krachttraining wilt doen, is het in ieder geval belangrijk dat je idealiter een uur per dag beweegt.

De boodschap Afvallen tijdens de overgang verscheen voor het eerst in Reviews Expert .

Meer lezen

Het bericht Gewicht verliezen tijdens de overgang verscheen eerst op clubgreen.nl.

Source: https://www.clubgreen.nl/gewicht-verliezen-tijdens-de-overgang/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s