Alle boeken die ik heb gelezen (en geliefd) in het afgelopen jaar

clubgreen.nl – Voor het groene nieuws!

Hallo jongens! Klaar om je leeslijst te vullen?

Iets wat ik hier zo nu en dan alleen maar aanraak is lezen, wat grappig is omdat het een groot deel van mijn dagelijks leven is – essentieel om goed los te kunnen koppelen, beter te slapen en het leven in perspectief te plaatsen. En ik moet zeggen (zonder toeterend over mijn eigen hoorn), lees veel. Als een kindle-eigenaar (en minnaar) is een nieuw boek nooit ver weg, wat inhoudt dat tenzij ik mijn oplader heb misplaatst (gebeurt) er gewoonlijk geen downtime tussen boeken is, iets dat me altijd irriteerde toen ik de bibliotheek gebruikte of ging winkelen. Ik rouw nog steeds om het verlies van paperback, en de interface van de Kindle Store is zooooo vervelend, maar je moet het goede met het slechte goed nemen?

Dus ik dacht dat het geweldig zou zijn om met jullie te delen wat ik aan het lezen ben, of beter gezegd wat ik het afgelopen jaar of zo heb gelezen … Sommige van de boeken waren geweldig, sommige waren verschrikkelijk (hoewel ik er een aantal echt slecht heb achtergelaten) die uit), en er waren genoeg die gewoon waren. Ik waardeer dat de smaak van het boek een lastige is, en de favoriet van iemand is het minst genoten van een ander … Maar dat hoort er allemaal bij!

Boeken die ik in het laatste jaar heb gelezen

Hoe een persoon in de wereld te zijn * Ik noemde dit in mijn laatste maandelijkse samenvatting, en raad deze bundel advieskolommen absoluut aan door Heather aka Ask Polly.

Little Fires Everywhere* en Alles wat ik je nooit heb verteld Ik las het recente boek en vond na het liefhebben snel de andere titel van Celeste Ng, maar Little Fires Everywhere is beter.

Bel mij op uw naam Nadat ik zoveel mensen heb zien genieten van de film die ik het boek van André Aciman heb gedownload, is het prachtig geschreven en zeer nostalgisch (hoewel seksueel behoorlijk expliciet).

Verse klacht Ik ben altijd al een fan van Jeffrey Eugenides geweest en heb korte verhalen verteld, dus ik kon hier niet voorbij.

Drie wensen, Wat Alice vergat, Het liefdesverhaal van de hypnotiseur, De laatste verjaardag Na het liefhebben van Big Little Lies de tv-show (ik bedoel, wie niet) heb ik dat boek gelezen en vervolgens de rest gedownload door Liane Moriarty. Ik ben geneigd om dit te doen, word geïnteresseerd in een auteur en lees ze allemaal op een rij! Haar boeken zijn weliswaar nogal trashy en je kunt vaak zien wat er aan komt (ik bedoel, wie heeft nog meer de climax in Big Little Lies over 2 afleveringen gezien?) Maar niet slecht voor een weekend weg.

Manhattan Beach Een van mijn favoriete boeken is Bezoek aan de Goon Squad door Jennifer Egan en toen ik zag dat ze er een had geschreven, downloadde ik het meteen (voordat ik me realiseerde dat het op voorbestelling was!). Deze is heel anders, een vrijwel historische roman over de jeugd, de menigte en het feminisme in de jaren 1940.

In het water – Iedereen leest The Girl On The Train, toch? Nou, ik heb deze gedownload door Paula Hawkins en het is griezelig en met veel bochten en bochten op een vergelijkbare manier, maar heeft weliswaar een minder dwingende verhaallijn.

Hoe je je leven kunt vermoorden * Ongetwijfeld hoorde je over dit boek van Cat Marnell over journalist en drugsverslaafde zijn – ik vond het niet echt leuk, maar het was beslist een page-turner en veel trashy read.

Notedop Ik ben een grote fan van Ian McEwan, en dit is een moordverhaal verteld vanuit het perspectief van een ongeboren baby (zoals hij binnen in de baarmoeder getuige is).

Eleanor Oliphant is helemaal prima – Gail Honeyman

Waar ga je heen, Bernadette – Maria Semple

Tampa – Niet voor bangeriken, dit gaat over een vrouw die valt voor een van haar studenten. Een beetje een Lolita-verhaal, maar veel geiler. Ik vond het leuk, maar het is niet voor iedereen!

Een beetje leven Dit is een verwoestend boek over een groep vrienden in New York door Hanya Yanagihara … Ik heb het gevoel dat het een boek is waar iedereen het over gehad heeft als een must om te lezen, maar het niet leuk vond. Het is een beetje als verdriet porno en heel erg onverbiddelijk, het is ook als een ontelbaar aantal pagina's!

Donkere materie* – Een super interessant verhaal over wakker worden in een andere wereld waar jij bent maar ook niet.

The Underground Railroad Dit boek gedownload door Colson Whitehead na het lezen ervan in het tijdschrift Time, toen ik eenmaal de surrealistische afbeelding van de spoorweg bekeek (in plaats van een netwerk van veilige huizen zoals het eigenlijk was, in het boek is het een echte spoorweg) kwam ik in aanraking het.

Sweetbitter – Een coming of age-verhaal in een restaurant in New York. Niet het beste boek (hoewel het een hoop hype kreeg) maar toch interessant.

Gemenebest*, Rennen, Staat van Wonder Ik heb een paar maanden geleden een Ann Patchett-fase doorgemaakt en vrijwel al haar boeken gelezen. Ik vind haar schrijven echt leuk!

Barkskins Een andere favoriete auteur, dit boek van Annie Proulx over twee nieuwe kolonisten in Amerika is lang maar interessant, hoewel om eerlijk te zijn, ik haar haar andere boeken hier over kan aanbevelen.

De meiden* De kans is groot dat je dit hebt gelezen, maar ik vond het leuk!

The Sisters Brothers * Ik hield echt van dit boek, iets anders dan wat ik meestal lees, maar geweldig!

* Boeken die ik vooral niet kon neerleggen

Iedereen blijft maar tegen me zeggen om wat te lezen voordat de baby komt, want daarna heb ik geen tijd meer. Droevig gezicht! Dus ik zou het leuk vinden om te horen of je recent iets hebt gelezen dat je zou aanbevelen!

Meer lezen

Het bericht Alle boeken die ik heb gelezen (en geliefd) in het afgelopen jaar verscheen eerst op clubgreen.nl.

Source: https://www.clubgreen.nl/alle-boeken-die-ik-heb-gelezen-en-geliefd-in-het-afgelopen-jaar-2/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s