De transitie van vrouwen

clubgreen.nl – Voor het groene nieuws!

De transitie van vrouwen

Vrouwen in de overgang Ze hebben te maken met menopauze symptomen en voorbijgaande symptomen. Deze klachten en symptomen worden veroorzaakt door een verandering in de hormonale balans. Tijdens de overgang zullen uw eierstokken minder vrouwelijke hormonen produceren, zoals oestrogeen en progesteron. Niet alle vrouwen ervaren dezelfde symptomen en symptomen en niet alle vrouwen hebben zoveel last van hun klachten. Het gebeurt echter niet vaak dat vrouwen bijna geen overgangsklachten bij vrouwen ervaren. De duur van klachten kan ook variëren van vrouw tot vrouw in de overgang van vrouwen. Daarom is het duidelijk dat elke vrouw de overgang op een andere manier ervaart, maar de meeste vrouwen ervaren een reeks klachten in de overgang.

Lees ook: Gewicht verliezen tijdens de overgang

Een veranderend menstruatiepatroon bij de overgang van vrouwen

Een daarvan is het veranderende menstruatiepatroon. In premenopause en peri-menopause, bijvoorbeeld, moet u misschien omgaan meer intense menstruaties met meer bloedverlies Menses kan ook langer duren dan je gewend bent. Er zijn ook vaak langere intervallen tussen twee perioden. Bovendien kan menstruatie pijnlijker zijn, waardoor het onmogelijk wordt om dagelijkse activiteiten uit te voeren. Daarom is een veranderend menstruatiepatroon bij de overgang van vrouwen niets. Deze overdracht van vrouwen gaat door tot je de laatste menstruatie hebt. Op dit moment is de menopauze aangebroken. Je kunt echter alleen met zekerheid zeggen dat daar menopauze, als u geen ongesteldheid hebt gehad voor een jaar zonder onderbreking. In dat geval kwam je in de postmenopauze terecht.

Overwin uw overgangsoverzicht
Het e-boek testen

De overgang van vrouwen en opvliegers

Opvliegers zijn ook een veel voorkomende klacht, evenals een veranderend menstruatiepatroon. Deze opvliegers treden op omdat hun hormonen beginnen te fluctueren. Tijdens de overgang vinden er verschillende veranderingen plaats in uw hormonale systeem. Op deze manier zal je lichaam minder oestrogeen en progesteron produceren. Je hormonen geven je hersenen andere signalen dan normaal. De klieren in je hersenen reageren op deze signalen. De hypothalamus is een klier die de temperatuur regelt en kan worden gezien als een thermostaat. Deze klier wordt ook ongeorganiseerd, waarna hij een plotselinge verandering in de temperatuur van zijn lichaam ondergaat. In dat geval is het een opvlieger. Het kan erg heet worden, waarna je lichaam het koud krijgt en begint te zweten. Opvliegers komen een paar keer per week voor bij sommige vrouwen, maar komen vele malen per dag voor bij andere vrouwen.

Geestelijke klachten

Klachten bij de overgang van vrouwen dat moet zeker niet vergeten worden, het zijn stemmingswisselingen. Je kunt deze stemmingswisselingen al ervaren voordat je veranderingen in je menstruatiepatroon opmerkt. Dit komt omdat de productie van oestrogeen al bij een vroege start van de overgang afneemt. Dit zal je emotionele reacties veranderen. Je kunt bijvoorbeeld te opgewonden voelen, je prikkelbaar voelen. U kunt ook het gevoel hebben alsof u volledig uit balans bent. Dit kan heel ingrijpend zijn voor u en uw omgeving. Vooral als je geen verklaring voor je hebt stemmingswisselingen. Het gebeurt vaak dat stemmingswisselingen door huisartsen niet als een voorbijgaande klacht worden gezien. Daarom is het belangrijk om rekening te houden met het feit dat deze klachten bij de vrouwelijke overgang kan luisteren

Lees ook het artikel: Droge training voor vrouwen

Het bericht De transitie van vrouwen verscheen voor het eerst Deskundige adviezen.

Originele bron

Het bericht De transitie van vrouwen verscheen eerst op clubgreen.nl.

Source: https://www.clubgreen.nl/de-transitie-van-vrouwen/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s