Hoe u een betere slaaproutine maakt: voor, tijdens en na

clubgreen.nl – Voor het groene nieuws!

Slaap. Er gaat niets boven goed toch?

Je kunt een liter kombucha drinken, je chakra's in lijn brengen, elke dag uren in een naar beneden gekeerde hond spenderen, alleen superfoods eten of een jade-ei knallen, maar als je niet de juiste hoeveelheid of kwaliteit van de slaap krijgt, kun je net zo goed gooi de rest uit het raam. Dat komt omdat, terwijl veel wellness-trends komen en gaan, de slaap alles overstijgt. Daarom wisten we dat we erover moesten praten als onderdeel van de Gezonde gewoonten serie! Onderzoekers beginnen nu te suggereren dat in plaats van slapen een van de drie pijlers van gezondheid is (samen met voeding en lichaamsbeweging), slaap de het meest effectieve wat je kunt doen om je hersenen en lichaam opnieuw in te stellen voor de gezondheid.

Maar de realiteit is dat veel van ons moeite hebben om voldoende slaap te krijgen, of het nu komt door overmatige blootstelling aan schermen, slapeloosheid of stress. Ik weet voor één hoe het is om in een patroon te verkeren dat je laat naar bed gaat of de hele nacht wegdraait. Het ergste! Natuurlijk zijn er voldoende verdedigbare redenen voor slechte slaap – werkende nachtdiensten, het nemen van verschillende medicijnen, angst of een nieuwe moeder die niet weet wanneer ze weer een goede nachtrust zal krijgen (vingers en tenen zullen snel worden gekruist) !). Maar voor de rest van ons, een verslaving aan Pinterest of gewoon denken dat we niet echt zoveel hoeven te slapen, zijn geen goede redenen en kunnen op zowel korte als lange termijn een ramp zijn.

Maar wat kun je doen aan waardeloze slaap? In de afgelopen paar jaar heb ik ontdekt dat het grootste hulpmiddel voor een betere nachtrust het creëren van een persoonlijke routine is door tijd te investeren in en plannen te maken voor, vóór en na de slaap. Laat je er niet geobsedeerd door voelen (dat kan slechte nachtrust verergeren!), Maar een paar gewoontes op zijn plaats zetten om een ​​betere slaap te creëren. En hoewel het zeldzaam is om altijd goed te slapen, heb ik ontdekt dat veel van deze dingen me hebben geholpen. De kunst is om ze uit te proberen en te zien welke voor u werken, zodat u uw eigen persoonlijke slaaproutine kunt maken!

Hier zijn een paar gedachten over het ontwikkelen van betere slaaproutines!

Voor

De focus voor je routine voordat je naar bed gaat, gaat over bouwgewoonten die je kalmeren en ontspannen, waarbij je geleidelijk de activiteitsniveaus afmeldt zodat je de slaap gemakkelijker kunt omarmen, in plaats van dat je meteen in een staat van slapen moet vallen omdat je niet in staat bent om te slapen naar. De grote hier is om je apparaten uit te schakelen voordat je naar bed gaat, zodat je ogen zich kunnen aanpassen aan de nacht. Thee drinken, yoga doen en een boek lezen zijn allemaal eenvoudige technieken die ook hier helpen.

Gedurende

Het is duidelijk dat het doel van een routine tijdens de slaap is om te voorkomen dat je wakker wordt, wat je slaap volledig kan doen stoppen. Creëer dus een omgeving die bevorderlijk is voor slaap door de kamer donker te maken en ervoor te zorgen dat het een koele temperatuur is. Als je geneigd bent om wakker te worden om naar het toilet te gaan, overweeg dan misschien om de thee voor het slapengaan over te slaan. En als u 's nachts wakker wordt en begint te panikeren dat u niet voldoende slaapt, concentreer u dan op het nemen van 20 diepe ademhalingen. Dit helpt me als ik door angst in de nacht wordt getroffen!

Na

Het is verrassend dat je wakker worden invloed kan hebben op je algehele slaapgewoonten, routines en kwaliteit, dus vergeet niet de uren nadat je hebt geslapen bij het ontwikkelen van betere slaaproutines. Voor mij persoonlijk gaat het erom de waakervaring aangenamer te maken (met muziek in plaats van een vreselijk alarm en door natuurlijk licht te gebruiken) en goede redenen te creëren om uit bed te komen (een lekker ontbijt, een work-outsessie gepland met vrienden) .

Hieronder hebben we een slaapmelder voor u gemaakt omdat u zonder uw slaap te volgen, het moeilijk kan zijn om zelfs maar te weten hoe u daadwerkelijk slaapt – het is misschien beter (of erger) dan u denkt! Download de afdrukbaar hier.

Uiteindelijk is het creëren van een slaaproutine die voor jou werkt, echt een kwestie van vallen en opstaan, uitwerken waar je lichaam van houdt en op reageert. Het is dus een goed idee om te experimenteren met verschillende activiteiten en gewoonten en te zien hoe ze voor u gaan. Er is geen one size fits all als het gaat om slapen, maar wat je routine ook is, het hebben van iemand kan echt helpen – zolang het maar 3 uur voor het slapengaan niet op Instagram scrollt :).

Illustratie door Natalie Ong.

Lees verder via deze link

Het bericht Hoe u een betere slaaproutine maakt: voor, tijdens en na verscheen eerst op clubgreen.nl.

Source: https://www.clubgreen.nl/hoe-u-een-betere-slaaproutine-maakt-voor-tijdens-en-na-2/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s