Bloemkool ‘Rijst’ Pilaf Recept | Een paar en een reserve

clubgreen.nl – Voor het groene nieuws!

Hallo jongens! Op jacht naar een gezond midden van de week recept? Zoek niet verder dan deze Bloemkool 'Rijst' Pilaf.

Na een weekend vol overlopen is er niets beters dan je koelkast vullen met gezonde ingrediënten (plus je lichaamsgewicht in pure chocolade) en een paar heerlijke maaltijden thuis plannen. En zoals jullie weten ben ik een groot fan van veel pittige smaken en verwarmende specerijen zoals chili en kurkuma … Kom binnen, deze bloemkoolpilaf. Hoewel ik zeker weet dat je het begrijpt, gebruik ik het "omdat de rijst bloemkool is, een ruilmiddel waar je ongetwijfeld mee geconfronteerd bent. Zo niet, dan is het zeker tijd!

In het geval dat je een beetje twijfelachtig bent over de hele bloemkoolrijst, moest ik toegeven dat ik te oorspronkelijk was. Maar in de laatste paar jaar (en vooral sinds mijn gezonde herstart) Ik heb aan boord meegedaan met zoveel verschillende ruil voor gezond ingrediënt, en zolang je genoeg smaak en specerijen toevoegt, zul je merken dat ze heerlijk en voedzaam kunnen zijn … Een waarschuwing, ongeveer hetzelfde als rauwe wortelcake, is niet echt worteltaart helemaal (maar toch lekker!), in plaats van dat het een geval is van 'ik kan niet eens zeggen dat dit geen rijst is', klinkt het meer als: 'Ik kan zeggen dat dit geen rijst is en ik heb liever dat!' . Probeer het en laat me weten of je het ermee eens bent.

ingrediënten

  • 1 middelgrote bloemkool
  • 1 kleine ui fijngehakt
  • 1/4 kopje amandelen
  • 1/2 kopje rozijnen
  • 2 eetlepels boter, kokosolie of olijfolie
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 2 theelepels van kerrie poeder
  • 1/4 theelepel rode peper (optioneel)
  • 1 theelepel zout
  • 2 eetlepels koriander vers gehakt
  • 1/2 kopje granaatappel

Methode

Je 'rijst' maken.

Het is zo eenvoudig om bloemkoolrijst te maken! Je kunt dit handmatig doen met een rasp of het in je keukenmachine doen. Ik gebruik liever een keukenmachine omdat deze veel sneller is, maar beide manieren werken. Nadat ik dit proces een paar keer heb gedaan, zou ik willen voorstellen dat je je rijst niet te goed maakt, want als het te fijn is, kan hij vochtig worden als je hem kookt. Als u een keukenmachine gebruikt, is het het beste om kleine hoeveelheden te doen, zodat de bloemkool aan de onderkant niet in zachte fijne korrels verandert.

cooking

  1. In een grote bakpan, verwarm je boter / olie op middelhoog vuur.
  2. Voeg de uien toe en kook ongeveer 2 minuten.
  3. Voeg dan je specerijen en zout toe en laat ze koken.
  4. Voeg de bloemkoolrijst toe en roer tot goed bedekt met kruiden.
  5. Zet het vuur laag tot medium laag en dek goed af met een deksel.
  6. Kook 7-10 minuten, roer om de minuut of zo om bruin worden of kleven te voorkomen.
  7. Voeg bijna eens de rozijnen en gehakte noten toe en laat ze een beetje koken.
  8. Voeg de fijngehakte koriander en granaatappel toe en een scheutje yoghurt. Eet smakelijk!

Ben en ik maken vaak wat gemarineerd lamsvlees bij dit gerecht, het is zelfs een geweldig bijgerecht voor veel verschillende maaltijden, waaronder vis of chickem. Je kunt ook gemakkelijk vasthouden wat je nog hebt, zodat je het kunt eten de volgende keer dat je te lui bent om serieus te worden in de keuken. Genieten!

Vind je dit eenvoudige zelfgemaakte recept? Pin het op Pinterest!

Meer lezen

Het bericht Bloemkool 'Rijst' Pilaf Recept | Een paar en een reserve verscheen eerst op clubgreen.nl.

Source: https://www.clubgreen.nl/bloemkool-rijst-pilaf-recept-een-paar-en-een-reserve-2/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s