Winterjas kopen? Met deze tips vind je het beste exemplaar!

clubgreen.nl – Voor het groene nieuws!

Een winterjas koop je niet zomaar. In Nederland hebben we te maken met gure en koude winters en het is verstandig om hier je kleding op aan te passen. Een goede winterjas is dan onmisbaar. Het is de bedoeling dat deze wind en kou tegenhoudt, maar dat je niet helemaal bezweet op je bestemming aankomt. Het vinden van een geschikte winterjas is daarom niet zo gemakkelijk als je misschien zou denken en er zijn veel punten waarmee je het beste goed rekening houdt. Gebruik daarom onderstaande informatie, zodat jij ook een jas kunt aanschaffen waar je nog vele jaren warm in blijft.

Pas altijd

Als je een winterjas gaat kopen, dan is het erg belangrijk dat je deze past. Doe dit dan met een dikke trui er onder, zodat je zeker weet dat hij ook als het kouder wordt en jij hier je kleding op aanpast comfortabel zit. Een winterjas koop je altijd groter dan je echte maat en hier moet je goed rekening mee houden wanneer je in de winkel staat. Koop je online een winterjas, dan heb je niet de luxe dat je deze kunt passen voordat je je geld uitgeeft. Dit kun je vrij gemakkelijk omzeilen door van tevoren goed de retourvoorwaarden van de webwinkel door te lezen. Als je je jas niet kunt retourneren of er wordt niets gezegd over een vergoeding of teruggave van je geld, dan is het beter om een andere winkel te zoeken.

Het materiaal

Winterjassen moeten je warm houden, maar niet zo warm dat je gaat zweten. Daarom is het erg belangrijk dat de jas goed ademt. Dit kun je misschien niet direct zien als je de jas koopt, maar van het materiaal kun je veel leren. Wol is een goede ademende stof, zowel als microvezels en fleece. Neem je een wollen jas, zorg er dan voor dat deze minstens voor 60 procent van wol is gemaakt. Vaak betaal je voor deze jassen meer, maar dit is het geld zeker waard. Vermijd nylon, acryl en polyester. Jassen van deze materialen zijn goedkoper maar zullen aanzienlijk minder goed ademen. Vooral als je naar een waterdichte winterjas op zoek bent is dit een punt om op te letten. Waterdichte jassen zijn erg handig, maar als je lichaam niet kan ademen word je alsnog nat van het zweet.

De stijl

Het is de bedoeling dat een mooie dure winterjas een aantal winters mee kan gaan. Daarom is het verstandig om een jas aan te schaffen die wat neutraler is. Misschien vind je dit nu saai, maar wat op dit moment mode is kan volgend jaar alweer volledig uit de toon zijn gevallen. Daarnaast veranderen je eigen smaak, je stijl en je leefomstandigheden waardoor je nieuwe jas hier mogelijk niet meer in past. Kies daarom voor een neutrale kleur en simpel model; hier zal je de komende jaren geen spijt van krijgen. Kijk voor de verschillende winterjassen op onlinejaskopen.nl Houd je bovenstaande tips in je achterhoofd bij het aanschaffen van je winterjas, dan kun jij ook de komende jaren probleemloos en comfortabel overwinteren, zelfs in ons koude kikkerland.

Het bericht Winterjas kopen? Met deze tips vind je het beste exemplaar! verscheen eerst op clubgreen.nl.

Source: https://www.clubgreen.nl/winterjas-kopen-tips-vind-beste-exemplaar/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s